Miről van itt szó?

Ötletek, tippek; avagy hogy spóróljunk a mindennapokban

Szavazás

Hogy nekem is több legyen

Hírcsatornák

Utolsó kommentek

  • julcsifri: Olvastam, amit írtatok és utánanéztem az ELMŰ hűségprorgram kezdeményezésének. Tetszik, mert még k... (2012.07.26. 12:31) Saját ötlet folytatás
  • anikoo70: @Gigabo: Szia Gigabo! Én is nagy spórolásban vagyok most és meg is néztem amit ajánlottál, nem tűn... (2012.07.18. 15:20) Saját ötlet folytatás
  • Gigabo: :) spórolós tippekre mindig van igény, egyszerűen nincs elég belőlük:D mindig jó még kicsit többet... (2012.06.28. 16:46) Saját ötlet folytatás
  • blogollol: Hasonló blogot indítottam a spórolásról. Terveim szerint (szinte) naponta friss árösszehasonlításo... (2012.04.28. 12:28) Saját ötlet folytatás
  • REÁL: Sokan úgy gondolják, hogy már minden lehetőséget számba vettünk az olcsó,ingyen energia hasznosít... (2011.11.17. 20:16) Saját ötlet
  • Utolsó 20

Licenc

Creative Commons Licenc

Hogy spóroljak??

mindennapi megoldások, hogy több ilyened legyen

Egyszeri lehetőség, hogy meggazdagodj, én ne kelljen többet spórolnod (katt)

"Gazdaságos" dolgok

2007.10.31. 18:26 csóró

Szoktál gazdaságos dolgokat venni?

Ezzel akarsz spórolni? Nem biztos, hogy pénzt takartasz meg vele...

Szerintem két okból vesznek az emberek gazdaságos dolgokat.

Az első ok: szükséges dolgokból vesz gazdaságosat (pl. kenyér, konzerv, wc-papír).
Ezekre még azt mondom, hogy oké. De, könnyedén előfordulhat, hogy minőségileg a béka segge alatt vannak. Ha ilyenre adjuk a fejünket, akkor meg kell fizetni a tanulópénzt, vagyis ki kell tapasztalni, hogy milyen gazdaságos dolgot szabad megvenni és milyet nem.

A második: valamilyen "luxuscikk"-et vesz, amiből normálisat (márkás) amúgy nem venne. Ezeket is mindenki el tudja képzelni (pl. kaviár, energiaital).
Namost, ha spórolni akarsz akkor ilyen okkal meg sem veszed ezeket!!

7 komment

Címkék: vásárlás spórolás gazdaságos

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolas.blog.hu/api/trackback/id/tr39214518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta 2007.11.05. 10:20:48

Ez így igaz.
Az nem spórolás, ha olyan dolgot, amit egyébként nem vennénk meg, csak azért veszünk meg, mert "megéri". Pláne, ha a minősége is kifogásolható, akkor kidobott pénz az egész.

csóró · http://www.penzmagus.hu/msz 2007.11.05. 15:51:26

De viszont ebbe sokan belebuknak...
A marketing az marketing.

autosave 2007.11.26. 00:27:13

örök bölcsesség: "nem vagyok olyan gazdag, hogy az olcsó dolgokat vegyem"

C.M. 2009.01.19. 04:08:11

Azért a mindennapi dolgoknál sem árt az óvatosság. Pl. van egy bizonyos, Tescócban nagyon olcsón kapható kenyér (kb. féláron), amely azonban olyan finom örlésű lisztből készül, mellesleg amolyan toastkenyér jelleggel, hogy az ember megeszik belőle duplaannyit, és hamarabb meg is éhezik, mint a drágábból, ami egy kicsivel durvább örlésű.
Az olcsó vécépapírnál pedig: az általában egyrétegű. A drágább pedig minimum három. Na most, nem kell matekzseninek lenni, hogy hol itt az átverés, és melyik fog hamarabb elfogyni.

Zsótika 2009.03.11. 13:32:18

Mondjuk lehet a legegyszerűbb dolgokon is lehet sokat spórolni. És előfordulhat, hogy talán egészségesebben is élünk. Nem elég arra figyelni, hogy akciós termékeket vegyünk. Van aki inkább a minőségen spórol. De sokmindenkinek eszébe se jut hogy sok olyan termék van amik helyettesíthetőek más termékkel. Pl.: irjuk otthon a bevásárlócetlinket és gondolkozunk, hogy mi kellene. Hát az üditő részleghez kóla helyett inkább írjunk főzősteát. Henteshez is egyre kevesebben járnak. A fiatalabb korosztály már inkább bemegy a teszkóba és megveszi az előrecsomagolt zöldszínű húst. Vagy a napi étkezésbe munkahelynél ne a mekibe menjünk. vihetünk otthonrol is kaját nem ciki ha nem vágjuk el a pénzt marhaságra. kifizetjük a filézést mikor simán lehet otthon is filézni. Ezeket nyugodtan tovább lehet gondolni.

C.M. 2009.03.29. 23:36:38

és persze, ha szezonális zöldésgről vagy tejről van szó (ez utóbbinál amennyiben tejcsarnokban vásárlunk, nem lehet nagyobb baj a minőséggel, mint a boltban), irány a piac!

C.M. 2009.03.29. 23:37:48

felvágottat pedig ne foilázottat és előre kimértet vegyünk, hanem kérjünk a húsos pultnál. csak mindenféleképpen szeleteltessük fel, mert otthon azt vehetjükészre, hogy két szeletben megettük a felét :)
süti beállítások módosítása